NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 1

IN DE WACHT - 1
Nieuws over www.leger1939-1940.info
12 mei 2002


De website heeft een update ondergaan. Om jullie daarvan op de hoogte te brengen en te houden sturen we deze e-mail nieuwsbrief. Het leek ons goed om toch een beetje in stijl te blijven en dat daarom onder bovenstaande titel te doen.
Wat is er nieuw? Er zijn twee onderdelen aan de website toegevoegd:
Foto’s en Papieren.

FOTO'S
In dit onderdeel staan foto’s uit de mobilisatietijd. De eerste vier series foto’s zijn ter beschikking gesteld door Frans Oorschot, webmaster van de website Valkenburg, mei 1940 (http://home.quicknet.nl/mw/prive/f.oorschot/Valkenburg/flash%20index.html)
Hij heeft de foto’s met een zeer hoge resolutie aangeleverd, waardoor het mogelijk is uit deze foto’s prachtige details te halen. Mocht iemand details van één van deze foto’s willen zien, laat ons dat dan rustig weten. Het is een kleine moeite om die per e-mail toe te sturen!
En Frans…, nogmaals hartelijk bedankt voor deze fraaie en informatieve bijdrage.

PAPIEREN
In dit onderdeel staan officiële papieren van het leger, het Ministerie van Defensie, de regering, etc. De eerste papieren zijn ter beschikking gesteld door Michiel Koolen, VHM-lid en werkgroeplid Nederland Paraat (http://www.livinghistory.nl/nlparaat/nlparaat.html).
Ook hij heeft het materiaal in een hoge resolutie aangeleverd. Voor de website zijn ze verkleind tot een formaat dat ze nog net leesbaar houdt en de laadtijd beperkt.
Michiel… ook jij nogmaals bedankt voor je kleurrijke en interessante bijdrage. Bovendien lenen enkele papieren zich goed voor bewerking: door de ingevulde tekst te verwijderen blijven voor re-enactment bruikbare en in te vullen formulieren over. Waarschijnlijk zal menig VHM-lid nog zo’n formulier te zien krijgen.

EN VERDER..
Wat betreft het onderdeel Uniform en Uitrusting geldt hetzelfde aanbod als voor het onderdeel Foto’s. Wil je details van bepaalde onderdelen zien, laat het ons weten. We zijn inmiddels in het bezit van een digitale camera met macrofunctie en mogelijkheid tot hoge resolutie.
Zelf internetten wij via de snelle kabel (via kabelexploitant Essent, @Home). We proberen de laadtijd van plaatjes en pagina's zo veel mogelijk te beperken. Mochten pagina's toch echt te langzaam laden, dan horen wij dat graag en zullen we die pagina's indien mogelijk aanpassen.
Van Lycos hebben we nog niets vernomen over de kosten en mogelijkheden van een bannervrije site. We houden jullie op de hoogte, maar tot die tijd moeten de banners helaas nog steeds handmatig weggeklikt worden.