NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 13

IN DE WACHT - 13
Nieuws over de website
www.leger1939-1940.nl
14 oktober 2007


Al weer veel te lang geleden, maar ook wij hebben altijd tijd te kort... ook voor de leukste dingen. Toch is er veel nieuws te zien.

UNIFORM & UITRUSTING
Ja, weer nieuwe interactieve militairen en dit keer deels weer in een wat afwijkende kleur: 5 uitvoeringen van de Jager
- sergeant in buitenmodel
- sergeant in gekleed tenue
- officier in buitenmodel
- officier in gekleed tenue
- officier in ceremonieel tenue

Voor de toekomst is al gewerkt aan (in willekeurige volgorde):
- wielrijder
- cadet KMA
-
officier School Reserve Officieren
- korporaal Korps Motordienst

IN HET NIEUWS
Op de nieuwspagina staat een recensie van twee onlangs verschenen boeken met betrekking tot het Nederlandse leger 1939-1940:
- Drs. Kevin de Joode, De Nederlandse stalen helm 1916-1946
- M.C. Farla, Veldgrijs, Een beknopt overzicht van het veldgrijze tenue van het Nederlandse leger in de periode 1912-1940
Een aanrader en een afrader.

FOTO VAN DE MAAND
De Foto van de Maand is maandelijks vernieuwd. Oude maandfoto's zijn terug te vinden in het archief. Dit zijn dan de middengrote versies van de foto. De grote versie is altijd aan te vragen.

EGODOCUMENTEN > PRIVÉ-ALBUMS
Het woord Egodocumenten bleek meestal niet de lading te dekken: militairen hebben slechts bij uitzondering zelf iets in detail over hun mobilisatietijd geschreven, ook al omdat dit natuurlijk eigenlijk verboden was. Daarnaast bleek uit de bezoekerstatistieken dat dit onderdeel van de site slecht bezocht werd, terwijl hier juist veel foto's in groot formaat en veel gedetailleerde informatie in staat. Een nieuwe, korte, hopelijk meer aansprekende naam vinden voor dit onderdeel was niet makkelijk, maar we zijn uitgekomen op
Privé albums. Maar voorstellen zijn altijd welkom. Aan een passende presentatiewijze van de albums wordt nog gewerkt. De inleidende pagina is er alvast.


Jacqueline Hoevenberg (webmeesteres)