NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 14

IN DE WACHT - 14
Nieuws over de website
www.leger1939-1940.nl
30 april 2008


Er is al weer een half jaar verstreken sinds de vorige nieuwsbrief. En ook al hebben we deze keer niets toegevoegd aan onze serie interactieve militairen, toch is een nieuw bezoek aan de site weer de moeite waard. Wat hebben we deze keer te bieden:

PRIVÉ-ALBUMS: NIEUWE PRESENTATIE EN GROEI VAN 7 NAAR 12
Hopelijk is iedereen gewend aan de nieuwe naam van dit onderdeel. Inmiddels hebben we de
7 "oude" albums helemaal omgezet naar een nieuwe presentatie - inclusief diashow en afbeeldingen in hoge resolutie (voor de altijd interessante details). Deze presentatie is onderdeel vann de site zelf en grotendeels in eigen beheer, in tegenstelling tot de voorgaande presentaties.
Het "oude" privé-album van sergeant menagemeester Bierma (31 R.I.) is tekstueel uitgebreid met o.a de transcripties van zijn brieven uit de periode 1939-1940 en zijn tussen 1990 en 1995 geschreven verslag van de meidagen 1940. Beide het lezen zeker waard.
Er zijn ook 5 nieuwe privé-albums toegevoegd: infanterist Westra (1 G.B.), politietroeper Looijs (Groep Nederweert), huzaar Hoogenboom (1 R.H.), genist Westera (3 R.G.T) en genist Aarts (1 R.G.T.).

NIEUW ONDERDEEL: FILMS

Aangezien niet iedereen met interesse in ons thema ook de site van You Tube bezoekt, hebben we in het nieuwe onderdeel
FILMS een aantal op You Tube aanwezige originele korte films uit 1937-1940 ondergebracht. Het zijn er nu 8 in totaal. Het laden van de films duurt soms even, dus even geduld, maar dan heb je wel bewegende beelden (deels ook met geluid) uit de mobilisatie, de oorlogsdagen en kort daarna.

ARTIKELEN
Er zijn
drie artikelen toegevoegd: Wat is model?, Copieren in 1940 en Verboden geschriften. Deze artikelen zijn al eerder gepubliceerd in Opmars, het blad van de Vereniging Historische Militaria.

IN HET NIEUWS
Op de nieuwspagina staat een recensie van het in 2007 verschenen boek "
Van grijsgroen naar camouflage" van Martien Talens: het derde alsluitende deel in deze reeks. Uiteraard en aanrader!

VRAAG & ANTWOORD
In dit onderdeel zijn 4 vragen en antwoorden toegevoegd: over helmen met rood kruis, over serienummers in wapens, over joodse gemobiliseerden en over houten broches.

KENNISTEST NR. 7
Nummer 6 dateerde van november 2006, dus ook hier weer eens een nieuwe opgave. Test je kennis voor de 7e keer. Alle oude testen zijn trouwens op dezelfde pagina terug te vinden.

LINKS
Alle links zijn getest, dode links verwijderd en logo's vernieuwd. Weet iemand nog
een interessante link die direct bij ons thema leger 1939-1940 aansluit, stuur ons dan gerust een e-mail !

FOTO VAN DE MAAND: EVENEMENT "DORDT OPEN STAD" ZONDAG 11 MEI 2008
Last but not least vragen we extra aandacht voor het evenement "Dordt Open Stad" op zondag 11 maart 2008. Alle informatie over dit bijzondere Nederlands-Duitse reenactment evenement in Dordrecht vind je via de indexpagina van de website of via de Foto van de Maand: links naar het programma 2008, maar ook naar de vele foto's van 2007 en de TV- Rijnmond opnames. De foto van 2007 blijft tot 12 mei staan en wordt dan vevangen door een nieuwe van 2008 met zsm nieuwe links. We houden jullie op de hoogte.

Jacqueline Hoevenberg (webmeesteres)