NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 3

IN DE WACHT - 3
Nieuws over de website www.leger1939-1940.nl
28 augustus 2002


VERHUIZING
Hoera! Sinds 23 juli heeft de website een nieuw bannervrij adres: www.leger1939-1940.nl Ik ben er erg blij mee: ik hoop jullie ook!
Wil iedereen a.u.b. zijn favorietenlijst bijwerken? Je kunt hiervoor ook gebruik maken van de speciale optie op de algemene informatiepagina.

WIJZIGING STARTPAGINA
De startpagina is qua layout vernieuwd. De nieuwe layout is deels doorgetrokken naar alle overige pagina's.

TOEVOEGING FAVICON EN LOGO
Met ingang van 26 juni 2002 heeft de site een zogenoemde favicon = favorite icon. Deze komt tevoorschijn als je de site bij je favorieten zet en - als alles goed gaat - moet hij ook zichtbaar zijn in de adresbalk van Internet Explorer. Dit laatste is echter vaker niet het geval (jammer...).
De favicon is tevens het logo van de website.


REACTIEFORMULIER
Voor het geven van een reactie op de website kan nu gebruikt worden gemaakt van een speciaal reactieformulier. Na het invullen van dit formulier ontvangt de afzender direct een verzendmelding en bedankje op het scherm.

NIEUW ONDERDEEL LEVENDE GESCHIEDENIS
Op 8 juli is dit nieuwe onderdeel aan de website toegevoegd. Hierin zullen met name de leden van de VHM-werkgroep Nederland Paraat figureren. Als eerste zijn drie korte filmpjes van Huzaren Wielrijders bij Hemmen-Dodewaard opgenomen. Hier zijn speciale filmopnames gemaakt op verzoek van de Stichting De Greb.
Op 14 augustus is bij dit onderdeel de layout van de pagina's aangepast, de infopagina vernieuwd en zijn er twee korte filmpjes van Kirby Hall 2002 toegevoegd.


NIEUW ONDERDEEL ZOEKPLAATJE
Voor iedereen die op de site ook even wil spelen, is er nu het onderdeel Zoekplaatje. Het gaat hier om een moderne versie van het ouderwetsche schuifspel. Vermaak je voor maximaal 2 minuten met zoekplaatje no. 1: Nederlandsche rijwielen!

UNIFORM EN UITRUSTING
Bij dit onderdeel is verder gegaan met de vervanging, verbetering en aanvulling van foto's bij de Infanterist. Ik herhaal voor de duidelijkheid een eerder aanbod: mocht iemand detailfoto's van een of ander nodig hebben, een verzoek is voldoende en vragen kost niets!
Ik wil de omvang van de site (ook gezien de kosten) graag enigszins beperkt houden en foto's met een hoge resolutie vragen nu eenmaal veel ruimte. Sorry!


FOTO'S
Er is een nieuwe fotoserie toegevoegd: "In de Loopgraaf". Opnieuwe mijn dank aan Frans Oorschot voor het aanleveren van deze mooie serie.
Over het bestaan van een fotodienst kan ik nog niets melden. Inmiddels heb ik van Frits Duinkerke bericht gekregen dat hij
wel een boek heeft over militaire instructiefilms. De titel is: "Gegevens betreffende het gebruik van leerfilms en militaire instructiefilms", verzameld door Th. A. Boeree, majoor der artillerie. Nader nieuws volgt

En ja.... mocht een bepaalde link niet werken of er ergens een fout staan, stuur dan a.u.b. even een berichtje. Alvast bedankt!


Jacqueline Hoevenberg
webmeesteres