NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 4

IN DE WACHT - 4
Nieuws over de website www.leger1939-1940.nl
20 februari 2003


VERHUIZING
Maakten we de vorige keer nog melding van de verhuizing van de website, deze keer melden wij de verhuizing van de makers. Een en ander zal plaatsvinden
eind maart 2003. Voor de website heeft deze verhuizing en een daarop volgende verbouwing ook enige gevolgen. Allereerst gaat ons e-mailadres eind maart veranderen. Wij moeten overstappen op een andere provider. Mochten wij vanaf eind maart misschien een tijdje niet reageren op uw mail of uw reactie niet verstuurd kunnen worden, dan is die overstap helaas nog niet gerealiseerd. Bij voorbaat onze excuses. Probeer het later gewoon nog eens.
Een grote update van de site zal helaas moeten wachten, totdat de collectie weer uit de verhuisdozen is gehaald en ons nieuwe onderkomen een beetje op orde is. Die websitebezoekers die ons materiaal beschikbaar hebben gesteld, zullen helaas nog even geduld moeten hebben voordat dit op de website verschijnt. Maar zoals beloofd: het krijgt een plaats!
Mogelijk dat er tussen de bedrijven door een kleine update plaatsvindt. Bezoek de site af en toe als je dit in de gaten wil houden. De datum van de laatste update staat altijd vermeld. Met ingang van deze update zijn/worden per onderdeel nieuwe thema’s voorafgegaan door
nieuw en thema’s die zijn aangevuld door *.

NIEUWE STARTPAGINA
De startpagina laat een nieuwe serie ansichtkaarten zien. De vorige serie had de kok als onderwerp, deze keer is
verlof het onderwerp. Gezien bovenstaande mededeling leek dit wel toepasselijk. In de toekomst zal deze serie regelmatig veranderen waarbij geprobeerd zal worden aan te knopen bij de actualiteit, zoals bijv. seizoen, feestdagen etc…

AFBEELDINGEN
Een groot deel van de afbeeldingen op de website is voorzien van een zogenoemde ALT-tag (alternate text). Dit maakt dat ook de afbeeldingen - en bovendien de pagina waar zij opstaan - gezocht en gevonden kunnen worden door een zoekmachine zoals GOOGLE. En wie gebruikt nu niet dit fantastische zoekprogramma?

FOTO'S
Er is weer een fotoserie toegevoegd: "
Luchtafweer". Opnieuw mijn dank aan Frans Oorschot voor het aanleveren van deze mooie serie. Voorlopig is dit de laatste serie. Er zal in de toekomst ook aandacht besteed worden aan de persoonlijke herinneringskiekjes en de foto’s uit de kranten.

VELDPOST – ANSICHTKAARTEN
Als nieuw thema is toegevoegd: ”
Kokkie in de keuken”. Bij een aantal bestaande thema’s zijn kaarten en teksten toegevoegd.

ARTIKELEN
Toegevoegd is het artikel "Een vooroorlogse manschappenbarak in Meijel (NB)". Het artikel is geschreven door Pieter Dijkstra.

UNIFORM EN UITRUSTING
In de lay-out van dit onderdeel bleken een aantal fouten te zitten. Deze zijn er allemaal uitgehaald.

De eerstvolgende militair die een prominente rol gaat spelen, zal de cavalerist zijn. Er zijn inmiddels via e-mail verzoeken voor een hospitaalsoldaat, een marechaussee en een marinier binnengekomen. We kunnen niets beloven: een en ander is afhankelijk van hetgeen in onze collectie aanwezig is of ons door andere verzamelaars aangeleverd kan worden. Elke bijdrage wordt door ons zeer gewaardeerd. Zo hebben we via Kristian Garssen en Jean Kreunen de beschikking gekregen over foto's van de bretels of broekbanden. Nogmaals bedankt daarvoor!

LAATSTE NIEUWS
Beter laat dan nooit . Hoewel het boek over Generaal Winkelman al in december 2002 is verschenen, toch nog even een melding hiervan.

En ja, toch maar weer.... mocht een bepaalde link niet werken of er ergens een fout staan, stuur dan a.u.b. even een berichtje. Alvast bedankt!

Jacqueline Hoevenberg
webmeesteres