NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 5

IN DE WACHT - 5
Nieuws over de website www.leger1939-1940.nl
31 augustus 2003

De collectie zit nog steeds in de verhuisdozen, maar we hebben toch een aantal zaken tevoorschijn gehaald. Een grotere update van de site was inmiddels wel nodig, hoewel er tussendoor een tal wijzigingen en aanvullingen hebben plaatsgevonden. Al langer was bijvoorbeeld de komst van een nieuwe militair aangekondigd en nu is het zover...

UNIFORM & UITRUSTING: DE HUZAAR OF CAVALERIST
De huzaar heeft zijn plaats tussen de interactieve militairen ingenomen. Hij is nog niet helemaal compleet, maar zal mettertijd aangevuld worden. Dit geldt trouwens ook voor de reeds aanwezige militairen, waarbij ook een aantal kleinere aanvullingen of wijzigingen hebben plaatsgevonden (bijv. bij de helm van de infanterist).

NIEUW ONDERDEEL: FOTO VAN DE MAAND
Dit is natuurlijk gewoon een vorm van bezoekersbinding, maar het geeft ons meteen ook een goede mogelijkheid leuke mobilisatiefoto's uit privé-albums en collecties onder de aandacht te brengen. Door op de kleine foto te klikken, komt in een nieuw scherm een vergroting in beeld - vooral voor details erg belangrijk. Dit onderdeel is alleen vanaf de beginpagina te bereiken.

NIEUW ONDERDEEL: VRAAG & ANTWOORD
Dit is een onderdeel dat we al heel lang geleden aangekondigd hebben. Regelmatig ontvangen we vragen en reacties via het reactieformulier. Vaak gaan deze over zeer diverse en interessante zaken. Het leek ons een goed plan deze bezoekersvragen samen met onze antwoorden op de website te publiceren. Ook dit onderdeel is alleen vanaf de beginpagina te bereiken.

PAPIEREN
Een kleine maar wel erg illustratieve aanvulling is de ingetrokken verlofpas van 9 april 1940.

UIT DE KRANTEN
Afgelopen maart is Willy Walden ook wel bekend als Juffrouw Snap overleden. Het duo Snip & Snap had een eigen revue die tijdens de mobilisatie erg beroemd was en garant stond voor een vrolijk avondje uit! Klik voor meer informatie op de lichtkrant linksboven op de beginpagina van de website.

LEVENDE GESCHIEDENIS
Op fort Vechten (bij Utrecht) hebben leden van de VHM werkgroep 'Nederland Paraat' tijdens een speciale fotodag een korte patrouille gelopen. Een impressie is nu hier te zien.

ZOEKEN OP DE SITE MET GOOGLE
De site is ongemerkt al behoorlijk van omvang geworden. De vanaf het begin aanwezige alfabetische index was niet echt bruikbaar meer. Inmiddels heeft Google z'n zoekmachine voor intra-sitegebruik gratis beschikbaar gesteld en daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Dus nu kan iedereen makkelijk binnen de website op elk gewenst trefwoord of combinaties daarvan zoeken. De zoekfunctie is vanaf elke pagina te bereiken vanuit de onderste oranje menubalk.

En iedereen weet het al lang, maar als er iets niet klopt op de site, bijv. typefouten, links die niet werken of iets dergelijks, laat het ons even weten. Alvast bedankt!

Jacqueline Hoevenberg
webmeesteres