NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 7

IN DE WACHT - 7
Nieuws over de website www.leger1939-1940.nl
12 september 2004

De zomervakantie is voor bijna iedereen alweer voorbij, maar voor ons ligt deze vakantie nog in het verschiet. Vandaar dat de hoognodige update - met name op het uniformenfront- nog niet heeft plaatsgevonden. In de planning zit nu echter de motorrijder! En deze zal vermoedelijk gevolgd worden door een artillerist of een politietroeper.
Tussen de bedrijven door is er toch wel wat toegevoegd en gewijzigd op de site.

NIEUW ONDERDEEL: MEMORABILIA
In dit onderdeel kan alles dat geschreven, opgericht, aangelegd of anderzijds gemaakt is ter herinnering aan de mobilisatie en de oorlogsdagen een plaats krijgen. Er is een begin gemaakt met herinneringsvoorwerpen aan de mobilisatie 1939.

STARTPAGINA
De bewegende beelden op de startpagina zijn vervangen door een serie statie-portretten van soldaten en officieren.

ARTIKELEN
Aan de lijst is een artikel over het Korps Motordienst toegevoegd. Met dank aan André Reijniers voor zijn bijdrage.
Bij de artikelen over het Korps Vrouwelijke Vrijwillgers zijn via pop-up-links een poster en een brochure toegevoegd. Weer met grote dank aan André Reijniers!

KENNISTEST 1939-1940
Dit onderdeel is uitgebreid met een tweede kleine test met vier meerkeuzevragen over het Nederlandse leger 1939-1940. Je kunt weer meteen zien hoeveel je er goed beantwoord hebt.

MOBILISATIEKLANKEN
Opnieuw is bij één van de aanwezige liedjes een kort zelfstartend muziekfragment toegevoegd: 'Aspirine'. Met dank aan Caspar van de Berg. Verder is de tekst van het Infanterielied, het Mineurslied en het Pontonnierslied toegevoegd.

FOTO VAN DE MAAND
De foto van de maand is vrijwel maandelijks vernieuwd, m.u.v. de maand juni. Deze is door omstandigheden niet verschenen.
Mocht iemand nog ergens een geschikte foto hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Oude foto's van de maand met bijschrift zijn trouwens altijd terug te vinden in het archief op de fotopagina (2003 en 2004).

VRAAG & ANTWOORD
Dit onderdeel is uitgebreid met vijf vragen, waarop wij gelukkig deels al antwoord konden geven.

VELDPOST
Eén thema is toegevoegd: 'Met verlof ".

PUZZELS
Dit onderdeel is van de website verwijderd.

Jacqueline Hoevenberg
webmeesteres