NIEUWSBRIEF "IN DE WACHT" - 8

IN DE WACHT - 8
Nieuws over de website www.leger1939-1940.nl
13 januari 2005
Het nieuwe jaar is al weer goed op gang. Voor de website betekent dit een een relatief grote update. Sinds september 2004 is er het nodige gewijzigd, aangevuld en toegevoegd en ja.... ook zoals aangekondigd bij de interactieve militairen.
Voor de volgende update wordt inmiddels al gewerkt aan de onderdelen
MEMORABILIA (meidagen 1940 en oorlogsmonumenten), DOCUMENTEN en LEVENDE GESCHIEDENIS. Bij UNIFORM & UITRUSTING zal t.z.t. waarschijnlijk de artillerist aan bod komen.

UNIFORM & UITRUSTING
De aangekondige motorrijder heeft eindelijk zijn plaats in de uniformgalerij ingenomen. Maar hij is niet de enige.....
Toegevoegd zijn namelijk ook de vlieger en de politietroeper. Uiteraard is een en ander niet compleet, zoals dat ook voor de andere militairen geldt, maar toch geven ze een goed algemeen beeld.

MOBILISATIEKLANKEN
Bij dit onderdeel zijn de teksten van 11 liedjes toegevoegd en bij 20 teksten een kort zelfstartend muziekfragment. Wat betreft de muziekfragmenten opnieuw dank aan Caspar van de Berg.

ARTIKELEN
Aan de lijst is een artikel toegevoegd over het gebruik van Nederlandse uniformen in Duitse gevangenkampen. Dit artikel is ontstaan naar aanleiding van de recente vondst van het dagboek van een in Kamp Amersfoort opgesloten joods meisje uit Tilburg.

KENNISTEST 1939-1940
Dit onderdeel is uitgebreid met een derde test met vier meerkeuzevragen over het Nederlandse leger 1939-1940. Je kunt weer meteen zien hoeveel je er goed beantwoord hebt.

FOTO VAN DE MAAND
De foto van de maand is maandelijks vernieuwd.
Mocht iemand nog een geschikte foto hebben, dan houden wij ons aanbevolen. Oude foto's van de maand met bijschrift zijn trouwens altijd terug te vinden in het archief op de fotopagina (2003 en 2004).

1939-1940 IN HET NIEUWS
Ook aan dit onderdeel is eindelijk weer eens 'nieuws' toegevoegd.
De bedoeling van dit onderdeel is om melding te maken van foto's, verhalen e.d. over het Nederlandse leger 1939-1940 die recent in het nieuws verschenen. Komt u iets tegen dat interessant is, dan krijgen wij graag een tip / scan / link / knipsel etc. toegestuurd.

ZOEKEN
De zoekoptie die sinds oktober 2003 op de site te vinden is, wordt veel gebruikt. Het aantal zoekopdrachten varieert van 101 tot 253 per maand. Door deze optie te gebruiken, hoef je niks te missen op de site - hoe diep de informatie ook verborgen lijkt te zijn.

UPDATES
Tip: Wil je precies weten welke pagina's sinds de vorige 'In de Wacht' zijn gewijzigd of toegevoegd, kijk dan op de updatepagina en klik daar op de linkerbovenhoek.


Jacqueline Hoevenberg
webmeesteres